Воля ще внесе предложение за законодателни промени, които предвиждат минималната пенсия

...
Воля ще внесе предложение за законодателни промени, които предвиждат минималната пенсия
Коментари Харесай

Марешки: Не на изтребителите, парите да отидат за 300 лв. минимална пенсия

" Воля " ще внесе предложение за законодателни промени, които плануват минималната пенсия да бъде увеличена на 300 лева Това разгласи водачът на партията Веселин Марешки в коридорите на Народното събрание през днешния ден. 

По-рано през днешния ден в пленарната зала на Народното събрание Марешки прочете декларация от името на парламентарната група, в която осъди строго военния министър Красимир Каракачанов за " провалените " договаряния за закупуване на нови изтребители и изиска тяхното преустановяване.

" Вчера военният министър призна, че е прекомерно евентуално да няма договорка и делегацията му не може да контракти във Вашингтон допустима цена. С други думи, най-сетне си призна, че няма потенциала да отбрани националния интерес ", разяснява Марешки вчерашното изявление на Каракачанов, което разкри, че не е реализирана по-ниска цена за закупуването на изтребителите F-16, която България да може да си разреши.

Българска делегация към момента е във Вашингтон, с цел да очертае параметрите на бъдещата договорка за изтребителите F-16. Според признатия от Народното събрание план страната ни може да заплати 1,8 милиарда лв., като по-късно депутатите разрешиха и излизане от тази рамка, тъй като поисканата сума от Съединени американски щати е доста по-висока, въпреки че точната цена не е известна. Очакванията бяха до юли да може да се реализира договорка, като държавното управление се надява да понижи цената, само че Каракачанов разяснява, че към този момент тя е " неприемлива ". Вчера министърът на защитата добави, че може да стартират договаряния с Италия и Швеция.

" На военния министър ще му кажа едно: слаб сте в огромните покупко-продажби. Не Ви бива. Има доста да учите. Явно силата Ви е в кокошкарските. Така че предлагам от името на " Воля: Българските родолюбци " Народното събрание да анулира решението за започване на договарянията за закупуване на F16. Делегацийката на Каракачанов, във Вашингтон незабавно да бъде върната назад и да не прави повече нищо, тъй като и дотук се изложиха доста. При това изхарчиха и доста български пари, ще желая и доклад какъв брой пари са изхарчени за тези безсмислени, безплодни договаряния ", обърна се задочно към Каракачанов Марешки.

Лидерът на " Воля "  настоя държавното управление да се заеме с въвеждането на " незабавни ограничения за повишение стандарта на живот на българския народ, не на американския " и по-късно в коридорите съобщи, че от партията ще предложат повдигане на минималната пенсия на 300 лева

" Излъганите пенсионери от така наречен патриоти не заслужават такова отношение и по тази причина ще внесем проектозакон минималната пенсия незабавно да бъде вдигната доста и да стане най-малко 300 лв. ", съобщи той, визирайки предизборните обещания на " Обединени патриоти ".

Марешки още бе запитан за какво от групата на " Воля " поддържаха назначението на Десислава Танева за аграрни министър през днешния ден, имайки поради, че са в съпротива. Той разяснява, че като първа политическа мощ ГЕРБ и министър-председателят Бойко Борисов имат право да оферират каквито желаят кандидатури за управническите постове, само че те ще си и носят отговорността.

" Те си носят отговорността, рейтингът им спада и все по-ясно става на всички, че има една единствена опция в настоящия политически живот и това е обединението " Воля - българските родолюбци ", съобщи той. " Ние не сме се излагали, дръзвам да настоявам, че и в бъдеще няма да се излагаме ", добави водачът на " Воля ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР